Омладински девојачки хор „Виле“

 

Стални је учесник покрајинског фестивала омладинских хорова Војводине, где је освојио пет пута друго и једном треће место. На Фестивалу „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини забележио је вишеструки успех освојивши два пута прво, два пута друго и једном треће место.

Омладински хор девојака сваке године учествује на фестивалу омладинских хорова Војводине где остварује веома запажене резултате. Вишеструки је освајач другог места. Три пута узастопно обезбеђује пласман на Републичком фестивалу омадинских хорова Србије. На поменутом фестивалу је 2010. године освојио треће место и бронзану медаљу. Сезоне 2010/2011 хор је поново освојио сребрену диплому на покрајинском фестивалу омладинских хорова и на основу постигнутог пласмана учествовао на републичком фестивалу омладинских хорова Србије у Новом Пазару, где је имао веома успешан наступ.

Хор редовно учествује на фестивалу „Мајске музичке савечаности“ у Бијељини. Почетком марта 2012. године Омладински хор је учествовао на међународном музичком фестивалу у Прагу. Кроз „школу хорског певања“ нашег КУД-а, прошло је за десет година скоро 100 девојака.

Наступао је у Брчком, у Жабљаку, Никшићу и Плужинама, у Градској кући у Суботици, у Прагу. Организовао је више вечери хорске музике са хоровима из Пловдива, у Бугарској, из Суботице, Српског Милетића. Наступао на отварању Републичког фестивала аматерских позоришта у Кули, на бројним концертима у организацији КУД-а и хуманитарним концертима.

Диригент: Проф Софија Патковић