Драги пријатељи,

добро дошли на сајт Културно-уметничког друштва „Дурмитор“.

Од данас сте заједно са нама уз могућности информационе технологије која нас спаја. Удружићемо све снаге и моћи да заједно наставимо градњу „дурмиторске виле“ у срцу бачке равнице, у Кули. Ми, досељеници из разних крајева Црне Горе, Херцеговине, са нашим пријатељима и комшијама овдје у Кули, прије скоро једанаест година започесмо темеље „духовне Куле“.

У тешким временима, ентузијазам, нада и вера, хране наше биће, напајају душу, снаже нас и храбре. Организован рад КУД-а „Дурмитор“, постигнути резултати, разумевање локалне самоуправе и добрих људи, уродио је плодом. Уселили смо се у ДОМ. Нашој радости и срећи нема краја. Ипак, још много тога треба да урадимо.

Наше секције чувaју традиције, културно наслеђе. Можда смо кренули у последњи час! Али, одустати нећемо. Уз вашу помоћ и подршку, бићемо успешнији, јачи, снажнији! Како нам можете помоћи? За почетак, вашим добонамерним сугестијама. Шта и како можемо да поправимо, побољшамо, унапредимо. Заједно можемо много. Појединачно смо слабашни! Пишите нам. О свему што знате а тиче се културе, традиције и дурмиторског краја. Записи, песме, игре, обичаји, ношње, све што је традиција из минулих вјекова!

Признаћете, дурмиторски крај је несицрпна љепота, раскош богом дана, спој „суровости и питомости“, „рај за уживање а патан за живот“. Све што је лијепо има своју цијену! Ми се трудимо да право, неисцрпно врело духовности, културног богатства и традиције, једнако бистро као дурмиторска врела са којих се најслађе напијемо бистре воде, не пресахне. Не дао Бог! Духовна врела су појила за душу. Нашу народну традицију и обичаје морамо сачувати и предати у аманет нашем потомству!

Док Дурмитор небо љуби,
Док ријеке бистре теку,
Да будемо добри људи,
Све године у вијеку!

Сачувајмо браћо мила
сво наслеђе умних глава,
живела нам отаџбина
а прецима нек’ је слава!

Благодарни смо Вам на свему што ће допринијети нашим, а убудуће једнако и већим успјесима.

Председник КУД-а
Милован Вуковић

2 одговора на „Драги пријатељи,“

  1. Заиста сам одушевљена, прави пример и поука свима нама како се једноставно и смерно ради најзначајнији посао у животу једног човека-незаборав за поколења јер нема ничег горег него заборавити своје, онда си као лист на ветру, млатара с тобом како ко хоће. Желим вам безвременско трајање и срећно и берићетно!

Затворено за коментаре.